Képesítés:

1979. SZOTE Fogorvostudományi diploma
1981. Fog-, és szájbetegségek szakvizsga
1993. Gyermekfogászat szakvizsga

  Munkahelyek:

1979-1991. Kórház-Rendelőintézet fogászat, ebből 2 év gyermekfogászat
1991-2007. Ifjúsági Szakorvosi Rendelő, Szeged
2007-től Fogászati Klinika gyermekfogászata

Sokévnyi munka után is örömömet lelem hivatásomban. Tevékenységemet az empátia, türelem és precizitás jellemzi. Munkámat kedves asszisztensnőm, Szalai Ilona, kiváló fogtechnikusom, Lajos Tamás, valamint minőségi fogászati anyagok segítik.  Gyermekfogászat:

A kisgyermekek első találkozása a fogorvossal életreszóló jelentőségű. Néhány jótanács: Soha ne vigyük magunkkal a gyerekeket saját fogászati kezelésünkre! Az ismeretlen környezet, gépek, műszerek, fények, hangok félelmet ébreszthetnek bennük. Soha ne tartsunk "élménybeszámolót" saját tapasztalatainkról! A gyermekeknél legfontosabb a szülői háttér, a megfelelő felkészítés az első találkozásra. Ne használjunk félelmetes kifejezéseket, mint fúrás, tömés, foghúzás,vésés stb! A gyermekeknél “liftes szék” van, “kistükör”, “fognyűvő manó” rágja meg a fogukat, amit a doktornéni a “kis fütyülős tussal” kimos, “gyurmát” tesz a fogba, “varázslámpájával” rávilágít, majd azt lesímitja. Ezek számukra ismerős kifejezések, tehát nem félelmetesek.
Lehetőleg az első találkozás még ép fogazatnál történjen, ne egy fájdalmas, átsírt éjszaka után! Így mód van arra, hogy bizalom alakuljon ki a kis páciens és az orvos között. A gyermek nem kis felnőtt, speciális problémáik vannak, melyek megoldásához megfelelő szaktudás, és fogászati anyagok szükségesek. A felnőttre specializálódott  fogorvosok nem is szeretnek gyermekeket kezeni, mert félnek a váratlan reakcióiktól. Tehát a gyermekekkel gyermekfogorvoshoz forduljanak! Az túlhaladott dolog, hogy a tejfoggal nem kell foglalkozni, úgyis kiesik. A fogváltás 12-13 éves korra fejeződik be. A kezelt tejfogak lehetővé teszik, hogy fájdalom nélkül tudjanak rágni, és az új fogak is ápolt környzetbe tudjanak kibújni, így nem lesznek veszélynek kitéve azok sem.

  Ifjúsági fogászat:

Véleményem szerint ez a korosztály jórészt ellátatlan. A kamaszok fellélegeznek, hogy megszabadulnak az iskolafogászattól. Ráadásul ebben a korban rossz szokásokat vesznek fel. A fogápolás gyakran elmarad, vagy nem elég alapos. Az ebédpénzből kólát, üdítőt és chipset vesznek, melyek nagyon ártalmasak a fogra. Már nem gyerekek, de még nem is felnőttek, így nem tudnak felelősséggel dönteni az egészségükről, így az a szüleikre hárul! Az ellenőrzésnek folyamatosnak kell lennie. Gyakran évek telnek el, hogy a fiatalokat nem látja fogorvos, és ilyenkor már gyakran nagy a baj. Meg kell értetni velük: ha valaki elveszíti a fogát, az maradandó károsodás. Ha már pótolni kell, az soha nem lesz olyan, mint az eredeti, az anyagi vonzatáról már nem is beszélve... Nem utolsó sorban, egy szép mosoly a legnagyobb vonzerő!

  Felnőtt fogászat:

Megértem, hogy a felnőttek is szoronganak a fogászati kezelés előtt. Ez gyakran rossz emlékre, fájdalmas beavatkozásra vezethető vissza. Azonban úgy gondolom, egy megnyerő mosoly önbizalmat ad, jó benyomást kelt, amire napjainkban igen nagy szükség van. Bátorság! Ne hanyagolják el fogazatukat!

Igyekszem az adott fogazati állapotból a legszebbet és legjobbat kihozni mindannyiunk megelégedésére! Szolgáltatásaimat elérhető áron kínálom.

 
Remélem soraimmal sikerült bizalmat ébreszteni Önökben. Szeretettel várom régi és új pácienseimet!


 
Tárhely: Pontkom Stúdió ingyen tárhely Design and Layout: Obersmith Design Labs 2012